Έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά με θέμα "Βιοπάλη και μεράκι"


Σεπτέμβριος 2014


Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «βιοπάλη και μεράκι» του Νώντα Ρεντζή, στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά (Φίλωνος 29). 
Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, του ομίλου φίλων Unesco Πειραιά και νήσων, της ένωσης καλλιτεχνών και λογοτεχνών Ηλιούπολης το «εργαστήρι». 
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν: ο τ. υπουργός και συγγραφέας Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο βουλευτής και τ. υπουργός κ. Στάθης Παναγούλης, ο πρόεδρος του ομίλου Unesco Πειραιά κ. Γιάννης Μαρωνίτης, οι πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι και Εύη Καρακώστα και κα Βιολέττα Γεράνη, ο Δ/ντης του τμήματος χαρακτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Μιχάλης Αρφαράς, ο τ.Γενικός Δ/ντης της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρης Κρητικός, ο πρόεδρος της ένωσης το «εργαστήρι» κ. Στέλιος Μαρούλης, ο προϊστάμενος της πινακοθήκης κ. Μιχάλης Τσεκούρας, ο φωτορεπόρτερ κ. Άρης Κοτσολάκης, οι κυρίες Κατερίνα Βαρελά και Κική Μακρογαμβράκη, ο κ. Γιάννης Καρύτσας γενικός γραμματές. της Αιτωλικής πολιτιστικής εταιρείας, η κ. Μ. Κεράνη καθηγήτρια της οδοντιατρικής σχολής Αθηνών, η οδοντίατρος κ. Φωφώ Σπανού, ο μουσικολόγος κ. Πάνος Σαββόπουλος, ο δικηγόρος και ποιητής Δημήτρης Πιστικός και πολλοί άλλοι.
Η έκθεση ξεκίνησε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και ήταν ανοιχτή για το Πειραϊκό κοινό μέχρι και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.Την έκθεση προλόγησε
Δ/ντης του τμήματος χαρακτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Μιχάλης Αρφαράς.





Αγκυροβόλι στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, 20 - 28 Σεπτέμβρη

Το λιμάνι του Πειραιά, το λιμάνι προορισμός και σημείο φυγής για όλους μας ή κάποιους κοντινούς μας, το λιμάνι σύντροφος σε ταξίδια αναψυχής αλλά και σε ταξίδια ζωής δεν γινόταν να λείπει από την εκστρατεία στην μνήμη μας που έχει στήσει εδώ και χρόνια με τα χρώματα και τα πινέλα του ο σύγχρονος λαϊκός ζωγράφος Νώντας Ρεντζής.
Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά στο Παλιό Ταχυδρομείο της οδού Φίλωνος 29 φιλοξενεί την μεγαλύτερη μέχρι τώρα ατομική έκθεση του ζωγράφου από το Σάββατο στις 20 και μέχρι και την Κυριακή στις 28 Σεπτέμβρη.


Η έκθεση με τίτλο "βιοπάλη και μεράκι" παρουσιάζει τους ξωμάχους και επαγγελματίες της προηγούμενης γενιάς, αδιαχώριστους από την ελληνική φύση και το μεράκι και την αγάπη τους για τη ζωή.

Φιγούρες και στιγμές μιας ξεχασμένης νοσταλγικής καθημερινότητας που έχουν αγκυροβολήσει στην συλλογική μας μνήμη και περνούν με αφηγήσεις από γενιά σε γενιά ζωντανεύουν μέσα από τους πίνακες του Νώντα Ρεντζή.

Φίλοι και φιλότεχνοι είναι όλοι καλεσμένοι, στα  εγκαίνια που θα γίνουν την Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη στις 8.00 μ.μ., οι παλιότεροι για να ξαναθυμηθούν, οι νεώτεροι για να γνωρίσουν και όλοι μας για να μην ξεχάσουμε.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, του όμιλου για την UNESCO Πειραιώς και νήσων και της Ένωσης Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών Ηλιούπολης.