Έκθεση στο Βουλευτικό με θέμα "Ελπίδα και Μόχθος"

Η ελπίδα και ο μόχθος δεν είναι μόνο τα βασικά συστατικά της δουλειά του Νώντα Ρεντζή.

Η ελπίδα και ο μόχθος είναι τα συστατικά της επιβίωσης ενός λαού, που ο σύγχρονος μας λαϊκός ζωγραφος έχει στο κέντρο της αφήγησης του.

Οι εξοδίτες Μεσολογγίτες πρόγονοι του... του κληρονόμησαν πολύ φτώχεια, πείσμα, δύναμη, σκέψη και δυναμική για να επιβιώσει και να μας ιστορεί σήμερα το πάθος και την ομορφιά των ανθρώπων του τόπου μας.

Μετά από 20-30 επαγγέλματα του ποδαριού, για να καταφέρει να σπουδάσει, μετά από 40 χρόνια στην υπηρεσία της οδοντιατρικής, μετά από 20 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και με πάνω από 250 συμμετοχές σε ομαδικές... 22-30 Απριλίου θα εκθέσει στο "Βουλευτικό" στο Ναύπλιο.

Μαχητικός, με την πιο χαρούμενη παιδική καρδιά και μια κοινωνική οπτική που μόνο τα 80 χρόνια του μπορούν να υποστηρίξουν...είναι πλέον ο πιο ευαίσθητος πομπός και δέκτης της ελπίδας και του μόχθου.

Με έργα και αναγνώριση και εκτός Ελλάδος, όσοι έχουν πει ότι είναι ο σύγχρονος Θεόφιλος δεν έχουν πέσει έξω.

Στον χώρο όμως των εικαστικών τεχνών, άλλοι τόσοι και περισσότεροι, έχουν πει ότι ανοίγει τον δικό του δρόμο στην λαϊκή ζωγραφική.

Αν ζεις μόνο μοχθώντας και χωρίς κοινωνικό ρομάντζο είναι σαν να ζεις χωρίς χρώματα.

Ο Νώντας... με τα χρώματα του και τις πιο όμορφες ιστορίες της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής θα σας "μιλήσει" στο Ναύπλιο, 22-30 Απριλίου στο "Βουλευτικό".

Η έκθεση αναβάλλεται λόγο της πανδημίας.